DOOM: Slayer's Testament Magyar átirat

doomslayer.jpg

Szóval van ez az új DOOM, ami egy veszettül jó játék, nagyon élveztem minden egyes percét még annak ellenére is, hogy eléggé repetitív volt. Aki játszott vele az bizonyára tudja, hogy a pokolban elhelyezett testamentum kövek által megismerhető a Doomguy eredettörténete, amolyan próféciaként is tekinthető, amely szerintem nagyon nagy pluszt csempészett a játékba és iszonyatosan elnyerte a tetszésemet. Gondoltam összeszedem ezeket egy csokorba, s a múltkori Far Cry 2-es átirathoz hasonlóan nem csak videóban összevágva, de írásos módon is közzéteszem ezt a kis mellékes munkámat. Mivel a játék még nem fordítható, talán ez a kis semmiség kielégítő pluszként szolgálhat mindazoknak, akik többet is szeretnének megtudni a játékról.

A nyelvezete eléggé nehézkes, mivel úgymond próféciáról beszélünk, próbáltam ennek megfelelően viszonyulni a fordítás minőségéhez. Lehet, hogy helyenként kissé nyakatekertnek hangozhat, de úgy gondoltam, hogy ebben az esetben egy sima tükörfordítás, a mai nyelv szintjére lecsiszolva nem adná vissza ugyan azt az élményt, amit eredetileg kíván visszatükrözni a játék. Szóval hallgassátok, olvassátok sok szeretettel!

FELHÍVÁS! Ha a jövőben fordíthatóvá válik a játék, és az adott egyén/csapat úgy gondolná, hogy megfelelő minőségűnek tartja a munkámat ahhoz, hogy felhasználja ezeket a szövegrészeket a magyarításukhoz, az kérem jelezze felém egy e-mail formájában! Nagyon szívesen közreműködök benne, cserébe csak annyit kérek, hogy tudassa velem eme szándékát!