Blur Magyarítás

wp6637364-blur-game-wallpapers.jpg

Sziasztok! 2010 májusa egy nagyon izgalmas időszak volt az árkád versenyjátékok szerelmeseinek. Szinte majdnem egy napon jelent meg a Disney/Black Rock gondozásában készült Split/Second, illetve az Activision égisze alatt munkálkodó Bizarre Creations, Blur nevezetű, erősen a Mario Kart-ra hajazó csodája. Haverommal nagyon megosztottak voltunk, hisz míg neki az előbbi apellált, addig nekem mindig is az utóbbi tetszett. És hiába volt mindkettő egy remek játék, sajnos egyazonáltal az említett stúdiók halálát is okozták. Nagyon régóta hajt már a vágy, hogy magyarítást készítsek a Blur-höz, de ennek technikai korlátai sokáig hátráltattak. Ez mondjuk megérne egy külön misét, talán egyszer írok is róla egy rövid szösszenetet, mi mindennel kellett megbirkóznunk a fordítás megvalósításához. Tudom a mondás is úgy tartja, "autós játékhoz mi a francnak magyarítás", de ebben az esetben azért picikét több információval van ellátva a játékos és habár nem egy túlontúl bonyolult játékról van szó, úgy gondolom néhány ember számára ez talán elég motiváció lehet eme remek program kipróbálásához, amire csakis bátorítani tudlak titeket!

Mivel a játék licenszelt járgányokkal és zenékkel operál, ezért hivatalos úton már jó ideje nem szerezhető be egyik online értékesítő felületről sem. Ennek okán mi is rá voltunk kényszerülve a virágbolti verzió használatára. Amit fontos tudni a magyarítás telepítése előtt, hogy a fordítás az 1.2-es verzióhoz lett készítve, így erősen ajánlott a javítás telepítése, mielőtt használatba vennétek a magyarítást. Sajnos eredeti verzióval nem volt alkalmunk tesztelni, de elméletben mind a tört, mind a Steam-es kiadásnak kompatibilisnek kell lennie a telepítővel. A lenti videóban pedig szemügyre vehetitek a végeredményt.

Ráadásként a PlayStation 3 tulajdonosoknak is egy örömhírrel szolgálhatunk, hiszen a PC verzió mellett PS3-ra is sikerült átportolni a magyarítást. Az ehhez szükséges eszközökért köszönet noname06-nak, a konzolos telepítőt pedig Blackroy74 készítette. Mindkét verziót elérhetitek a Magyarítások Portálról. Jó szórakozást kívánunk!