Késői helyzetjelentés

Jó reggelt mindenkinek ezen a derűs, hideg, kilátástalan napon. Régen volt már helyzetjelentés itt a blogon (bár annál sűrvebben szokott lenni a The Gamers Facebook csoportjában) ezért úgy gondoltam ideje egy kis életjelet adnom magamról. Gyanítom mindenkit a hosszan tartó Fallout: New Vegas magyarítása érdekel a leginkább, így ezzel is kezdeném a beszámolóm. A jó hír az, hogy az utolsó DLC, a Lonesome Road dialógusai teljes egészében fordításra keültek, jelenleg lektoráláson esnek át. Ezeken felül még néhány jegyzet és terminál szövegeinek fordítása várat magára, és mivel jó eséllyel senki sincs, aki ezeket lefordítsa, így azok még jelen pillanatban is eredeti mivoltukban várnak a sorukra. Amíg a (mostanában eléggé inaktív) projektvezető nem rendezi ezen munkálatok kiosztását, addig sajnos a magyarítás is állni fog. Azt viszont egész biztosra állíthatom, hogy ha mindenki beleteszi még azt a kis kellő pluszt a projektbe, amit a maga része megkövetel, akkor még idén elkészül az immáron tényleg teljes magyarítás.

Mindeközben ismét visszatértem a PAYDAY: The Heist fordításához, amit jelen állás szerint egyedül fordítok. A fordítás jól halad, most először egy webes felületű fordítás segítő rendszerrel dolgozok (crowdin, akit érdekel) és tényleg nagyon gördülékenyen lehet haladni vele. A probléma leginkább az, hogy a fájlok visszacsomagolása elég macerás procedúra és lusta életstílusomnak köszönhetően nem igazán van kedvem szórakozni vele, így a debugolás az csak a ritka esős napok egyikén kerül elő. Viszont ezen felül is vannak egyéb technikai problémák (többek között az, hogy a fontokat elég hülyén kezeli a játék) így a tényleges fordítás elkészülte után is akad majd bőven tennivaló a nyersanyaggal.

Ami pedig a Nerd videókat illeti: egyenlőre jegelve vannak, nem sok kedvem van foglalkozni velük. Sorry. Mindeközben már gondolkodom, mit lehetne a továbbiakban elővenni fordítás gyanánt és habár már van egy jelöltem, nem mennék bele olyan meggondolatlan dologba, hogy előre elkezdem teaselni, hogy aztán évek múlva se legyen belőle semmi. :)